BLOG

Expert Advice & News

Cantwell Road, Shooters Hill SE18

 

A basement conversion within a Victorian period terrace has enlarged a small kitchen to create a spacious kitchen/diner and improved the connection of the rear of the house to the garden via a sun terrace.

Project Details:

  • Renovation of terraced Victorian house comprising basement through kitchen/diner extension
  • Demolition & removal of outdated conservatory
  • Installation of bifold doors & pano roof windows.
  • Creation of new exterior entertainment/sun terrace.
  • Excavation of a “secret cellar” opening up the space to create a new room and wc/laundry, installation of a pano roof window allowing natural light to enter the room.
  • Design & installation of “raw design” kitchen from Tantalised sawn timber
  • Special feature includes colour changing LED lighting around walls of open kitchen/diner/cellar.
  • Installation of underfloor heating.
  • Laying of black limestone floors throughout kitchen/diner and terrace.
  • Decoration throughout
  • Removal of render on front of property, cleaning & re-pointing of original London stock brickwork.

The open-plan extension has given the family the stylish space they craved and a wonderful space to entertain year round, utilizing the bifold windows to open up the rear of the property direct onto the new terrace area.

Light floods the kitchen via the bifold doors and the installation of two pano roofs which fill the kitchen with natural light.